Kanchanjangha projektet

Nepal / Panchthar / Kanchanjangha

Kanchanjangha Tea Estate er den største producent af certificeret økologisk te i Nepal. Det hele begyndte i 1984, da omkring 100 Fairtrade-certificerede bønder (de eneste i Nepal) gik sammen. Deres kombinerede tehaver dækker et samlet areal på 94 hektar og ligger i højder mellem 1.150 og 2.050 meter. Panchthar-distriktet er et afsidesliggende område ved foden af det berømte og majestætiske bjerg Kangchenjunga. Kombinationen af varmt, fugtigt klima, rigelig nedbør og veldrænet, sur jord giver særligt gunstige forhold og producerer kvalitetste.

På stedet ledsages den økologiske landbrugspraksis af mange former for teknisk uddannelse af landmændene. Organisationen arbejder aktivt på at reducere jorderosion, forbedre jordens frugtbarhed gennem brug af naturlig kompost og uddanne bønderne i bæredygtig brug af skovens ressourcer. Te-dyrkningen har en meget positiv indvirkning på den lokale økonomiske udvikling. Yderligere indtægtskilder for producenterne er også under overvejelse med mulig introduktion af mælkeproduktion og dyrkning af urter og krydderier. At øge biodiversiteten i haverne og samtidig opbygge økonomisk modstandsdygtighed vil have en positiv indvirkning på både jord og mennesker.